Thanks U Ols !

Saturday, June 16, 2012

The Rise of China nye cterrr.... Pening siuttt!

China vs. U.S

Assignment utk kelas Global Affair punya pasal....

dah 2 malam aku bace beberapa article pasal isu "The Rise of China: Will China Lead to War"... soalan penuh assignment ni, "China will Lack power projection capabilities comparable to those of the United States, but its military build up is already reducing the United States' ability to fight a long China's pheripery"
Discuss till what extend the rise of China power can lead to regional or international conflict?

mmg ar aku suke subject ni, tp isu China and US ni ak x der la familiar and expert sgt.. dah la style belaja ngn Dato' Qassim ni kalau presentation tak menjawab soalan dia suh berhenti je presentation tu (berlaku dkt 2 ke 3 group yg dah present).. kalau boleh x nak la jd mcm dorg... malu koootttt...

lagi satu kenapa la semua soalan part6 ni... x kira la subject apa pon.. semua soalan nak kita bg analisis ikot pemahaman and justification sendiri... mmg mati terkangkang jugak la nak kena mster semua subject tue....

capabilities comparable between China and U.S

berbalik pasal topik China vs. US tue... byk yg kena kupas rupa nye.. dari history the rise of china power dari zaman dinasti, collaps of communism sampai la China practised liberalisation and democration + the clashes of power between China and US... sampai la menganalisis beberapa isu kontroversi melibat kan US and China.. overall this topic menarik... x sabar nak present topik nie....




No comments:

Post a Comment